dinsdag 14 mei 2013

Land in zicht: St Thomas

Terwijl het schip steeds dichter St Thomas nadert, genieten wij van ons ontbijtje op de kamer. We hebben dit keer het ontbijt via roomservice laten komen omdat we voor onze excursie al vroeg moeten verzamelen. We hoeven deze ochtend dus niet naar een van de restaurants maar kunnen tussen douchen en aankleden door wat eten.




Om 8 uur melden wij ons bij de Disney crew in D lounge. Onderweg vragen zowel Margriet, Hen als ik aan Marianne of ze de tickets ook meegenomen heeft en steeds krijgen we te horen dat ze die heeft. Ik maak nog een grapje en vraag het nog drie keer. In D lounge aangekomen blijkt ze de tickets niet te hebben. Ze dacht dat we de Key to the World Card bedoelden (!). Ik ga met haar snel terug naar de hut en we zoeken naar de tickets maar die zijn niet te vinden. Marianne kan ook niet herinneren dat ze er ooit waren. Wij dus naar de excursiedesk om nieuwe tickets te vragen. Voor ons staat een man die niet erg snel van begrip is en (daarom?) veel vragen heeft. Na een eeuwigheid zijn wij aan de beurt en krijgen reprints van alle tickets. Snel weer naar D lounge waar de groep inmiddels vertrokken is maar een crew member ons nog opvangt en de tickets in ontvangst neemt. Op naar dek 1 waar we van boord moeten deze ochtend. Daar aangekomen vraagt Stefan of Marianne de paspoorten heeft. In alle haast voor de tickets weet ze niet meer of ze die weer terug aan Stefan gegeven heeft om in de tas te doen of misschien toch in de hut heeft laten liggen toen we zochten naar de tickets. Wij weer terug naar de hut maar daar natuurlijk geen paspoorten. Stefan bedacht zelf eens in de tas te kijken, waar de paspoorten gewoon inzaten. Iets bezweet en gestrest zijn we allemaal weer terug op dek 1 en van boord gegaan.


We lopen met de rest van de groep mee naar onze excursieboot.


Aan boord zoeken we een plekje en genieten van het heerlijke weer en de wind in onze haren.


We varen langs de Fantasy (de hut van Hen, Margriet en mij ligt net onder de vlag).


De zeilen worden gehesen en snorkel spullen uitgedeeld. Voordat we bij Turtle Cove aankomen, krijgen we instructies over het snorkelen.


Met flippers, snorkel en zwemvest op en aan springen we van de boot in het heldere water.


Al snel wordt de eerste schildpad ontdekt en er zullen er veel meer volgen.



De meeste liggen stil op de bodem maar sommige zijn van het zeegras aan het eten of zwemmen een stukjes. Het is heel bijzonder om deze dieren in het wild te zien.


We snorkelen ook nog naar een rif met koraal en vissen. Ik weet niet waar die foto's gebleven zijn maar ook dat stuk was mooi om te zien. Na helemaal gepekeld te zijn (zowel van binnen als van buiten) zwemmen we terug naar de boot en gaan weer aan boord. Onderweg terug zien we nog een cruiseschip binnenvaren. Het is de Freedom of the Seas, een van de grootste cruiseschepen ter wereld.


Het schip "parkeert" tussen de Fantasy en de Carnival (die er al lag) in. Dat is een raar gezicht, zo'n groot schip dat inparkeert!


Vanuit onze hut kijken we zo op de Freedom uit.


Hen gaat nog even van boord om wat foto's van onze hut vanaf de kade te maken. Hier staan Margriet en ik te zwaaien.


Het is de hut tussen de vlag en Dombo in.


De Freedom had een oefening met de sloepen:


Om 14:30 gingen Hen, Margriet, Marianne en ik mee met de Art the Theme tour. Deze begon in Meridian op dek 12, de bar tussen Palo en Remy (de twee adults only restaurants op het schip) in. De crewmember vertelde over de thematisering van het schip. We namen ook een kijkje in Remy. Dit restaurant ziet er prachtig uit en heel subtiel is Remy (de rat uit Ratatouille) in het interieur opgenomen. Als glazen beeldje op de lamp:


En bv op de achterkant van de stoelen:



Volgende keer (ja die komt er vast!) gaan we er zeker eten. Zie je ons al zitten:


Er is ook een wijnkast met een aantal bijzondere wijnen. Deze hadden een kunstig label gekregen:


Na nog andere delen van het schip te hebben bezocht was de tour over. Hen en Marianne gingen nog even op de foto terwijl ze bijna uit de bocht vlogen.


Niet veel later vertrok de Fantasy uit de haven van St Thomas, de andere cruiseschepen achter zich latend. Het weer was inmiddels een stuk minder geworden, het regende behoorlijk. Voor ons niet erg, wij gingen toch weg maar de andere cruiseschepen hadden nog een paar uurtjes.


Hen, Margriet en de kinderen wilden nog gaan minigolfen op dek 12. Dit deden ze in de regen! Er staan op elke baan suggesties voor hoe te staan en de route van de bal. De ene is door Goofy aanbevolen (voor de volwassenen) en de andere door Max (het neefje van Goofy, voor de kinderen). De witte stippellijnen geven de te volgen route van de bal aan.


De voetstappen geven aan hoe je moet staan bij het wegslaan van de bal. Goofy staat vaak nogal raar dus dat is al snel een slechte score voor de volwassenen.


Aangezien ze toch al nat waren, wilden de kinderen het aqua lab uitproberen. Ze hadden de grootste lol met alle water spuitende kieren en gaten.






's Avonds om 20:15 was het dinertime. Dit keer moesten we iets vroeger komen want er was werk aan de winkel. Een van de diners in Animators Palette wordt opgeleukt met een show. Je moet een poppetje tekenen op een groot blad. Het poppetje wordt ingescand en zal later al dansend op de schermen in het restaurant verschijnen. Weer erg leuk gedaan.


De foodporn lukte niet helemaal vanwege het licht. Alle foto's hadden een blauwe zweem waardoor het eten er niet echt lekker uitzag. Toch nog wel een foto van de popcorn soep toegevoegd:


Aan het eind van het diner kregen we onze kunstwerken terug met een zegel er op dat we echte animators waren!


Nog een plaatje van de prachtige hal op dek 3 van het schip, helmaal zonder mensen!


En de towelanimal van deze avond:


Morgen een hele zeedag terwijl we richting Castaway Cay varen.

4 opmerkingen:

  1. Heb je weer goed beschreven! Heerlijk om te lezen hoe we genoten van al het moois wat we gezien en beleefd hebben. En ja we moeten dit nog eens over doen, we gaan hard sparen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, je hebt via mijn inlog een reactie gegeven. Nu is het net of ik aan mezelf een opmerking schrijf! En nu mezelf weer een antwoord geeft. Of heb ik een gespleten persoonlijkheid waarvan ik zelf nog niet afweet....

      Verwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat jullie al nieuwe plannen aan het maken zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eindelijk een nieuw verslagje ....ik dacht dat je als haaievoer was vergaan. ;) . Prachtige dag weerom en wat een leuk restaurant .

    BeantwoordenVerwijderen