woensdag 1 mei 2013

En het is Epcot geworden

Volgens het in Nederland gemaakte schema zouden we vandaag naar Epcot gaan. Gisteren hadden we toch maar besloten om naar een waterpark te gaan, even een dagje wat rustiger. Maar toen we vanochtend opstonden regende het en zag het er bewolkt uit. Terwijl we naar de foodcourt liepen voor het ontbijt was het eigenlijk al droog maar toch nog wel wat frisjes (oké, ik vind alles koud onder de 25 graden maar toch...). Na overleg, besloten we toch bij het oorspronkelijke plan te blijven en werd het Epcot. Dat is een park waar heel veel attracties binnen in een soort paviljoens liggen zodat je niet zo'n last hebt van regen.
Eerst moest Robin nog wel even een foto maken van opa en oma met hun happy anniversary button die Marianne en ik de vorige avond bij de receptie opgehaald hadden.


Toen we bij Epcot aankwamen was het al wat warmer geworden en zoals op de foto te zien is, was er ook al wat blauwe lucht te zien.


De parkmap (die wij natuurlijk niet meer nodig hebben na weet ik veel hoeveel bezoeken) kregen we van deze bloemen dame die haar bloemenkarretje mee had genomen vanwege het Flower and Garden Festival.


Tijdens dit festival zijn er door heel het park topiaries te vinden van allerlei Disney figuren. Natuurlijk moest Robin op de foto met de topiaries van Phineas and Ferb want die stonden vandaag toevallig op zijn T-shirt.


Margriet en ik haalden fastpasses voor Soaring en liepen daarna naar The Seas waar de anderen al eerder naar toe waren gelopen. We gingen op zoek naar Nemo en vonden hem, Dorry en nog heel wat andere zeebeestjes.


In innoventions deden we de piggy bank adventure.





Zowel Robin als Maura hadden na alle games een goed gevulde piggy bank en daarmee hun spaardoel behaald.
Ondertussen hadden we buiten een strak blauwe lucht en was de temperatuur behoorlijk gestegen. Wie had dat gedacht toen we vanmorgen opstonden. Heerlijk!

En in Disney zijn de prullenbakken zo schoon dat ze bellen blazen:


In the Land vliegen we over California en ruiken de sinaasappelbomen. Daarna nuttigen we daar ook een lekkere lunch.



Na de lunch varen we door de kassen van Epcot zodat we ook gezien hebben waar de ingrediënten daarvan vandaan kwamen.


Verder doen we bijna alle andere attracties die er te vinden zijn en zoeken we af en toe verkoeling bij de watersproeiers.


Vangen die waterstraal!



En ook een ijsje biedt de nodige verfrissing met deze hoge temperaturen.


In het landen gedeelte van Epcot nemen we even rust en kleuren Maura en Robin met uiterste concentratie hun kleurplaat in.



We hebben een diner reservering in The Garden Grill, waar Mickey, Pluto en Chip 'n Dale aan tafel komen.
Meet the Mouse:

En Pluto was natuurlijk door het dolle heen omdat Robin een Plutopet op had. Even samen met de oren flapperen:


En daarna een knuffel:


Om alvast te oefenen voor cruise, hierbij alvast wat foodporn. De eerste is het gerecht voor Margriet en mij (vegetarisch).


En de tweede foto, haute cuisine voor de kids!



Chip was onder de indruk van Marianne en gaf haar een handkus.


Na het eten was het al bijna tijd voor het vuurwerk. Maura en Robin zijn er maar bij gaan liggen. Het regenjasje van Robin bleek niet nodig te zijn, het is gebleven bij een paar druppels.


Het vuurwerk in Epcot is altijd prachtig en de kinderen waren helemaal blij dat ze het vandaag gered hadden tot zo laat om het ook te kunnen zien.



We sluiten deze dag met een heel goed gevoel af. Morgen gaan we naar Typhoon Lagoon, lekker zwemmen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een superleuke dag is het geworden in Epcot, ook wij kunnen het wel dromen, ons favoriete park. I love food foto's.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor zo'n dag, en met het weer is het nog goed gekomen!!
    Veel plezier morgen

    BeantwoordenVerwijderen