dinsdag 7 mei 2013

First Seaday

Onze eerste nacht op het schip hebben we heerlijk geslapen. De eerste volle dag is een zeedag. We varen richting St Maarten en dat gaat twee volle zeedagen duren. Vandaag dus alle tijd om het schip te verkennen. Het weer is prachtig, blauwe lucht met af en toe een wolkje en heerlijk warm.


We nemen ons ontbijt in Cabana's, het buffet restaurant op het 11de dek. Na het ontbijt gaan we allen ons eigen gang en dan is het alweer lunchtijd. Die nuttigen we in de zon, achter op het dek. Als we aan het eten zijn, zien we onze server van twee jaar geleden op de Magic. Hij werkt nu op de Fantasy en herkende ons nog.


Terug op onze kamer, die weer helemaal netjes is gemaakt door onze room attendant, vinden we in de postvis een enveloppe. Het is de bevestiging van onze Palo brunch voor de volgende dag.



Dat is morgen, nu gaan we eerst de kookdemonstratie van een van de koks bijwonen.


Het is apfelstrudel en we weten van de vorige cruise dat je altijd een sample krijgt van dat wat wordt klaargemaakt. Tijdens het klaarmaken, mag je vragen stellen en vertelt de kok over hoe het in de keuken werkt op zo'n groot schip. Ze moeten dagelijks ontbijt, lunch en diner maken voor 3800 gasten. Ondertussen ontstaat er een apfelstrudel waarbij de deeghomp uitgerekt wordt tot groter dan de tafel, kunstig!


We hebben het idee dat deze kok ook op de Magic de presentaties gaf, hij leek er in ieder geval op en vertelde dat hij ook op de Magic had gewerkt. We gaan natuurlijk nog even met Chef en apfelstrudel op de foto.


De rest van de middag verkennen we het schip wat verder. Dit is de grand staircase op dek 3:


Op dit schip zijn er verschillende schilderijen die tot leven komen als je er voor staat. Een aantal van deze schilderijen wordt ook gebruikt voor het midschip detective agency spel. Je kiest bij een kiosk en case en gaat deze oplossen door met je kaart de schilderijen op de verschillende dekken te activeren. Elke keer krijg je weer een nieuwe clue en op een bepaald moment moet je aangeven wie het gedaan heeft. Erg leuk gedaan en ook een handige manier om het schip een beetje te verkennen.




Vanavond is het formal night. Het is niet verplicht bij Disney maar je mag in je mooiste jurk of pak rondlopen en naar je diner gaan. Wij hebben allemaal iets moois meegenomen en gaan er vol voor.


Jammer genoeg eten we net in het minst nette restaurant maar dat mocht de pret niet drukken.


We eten weer lekker terwijl de tekeningen op de muren om ons heen tot leven komen.


Crush (van Finding Nemo) zwemt regelmatig voorbij en vraagt aan verschillende gasten allerlei vragen.  Entertainment tijdens het eten.


Maura wil geen toetje (en Robin is weer in slaap gevallen) dus krijgt ze een bord met de volgende tekst:


Vandaag is Margriet jarig en dat laten we natuurlijk ook niet onopvallend voorbij gaan. Ze krijgt nog een extra toetje en er wordt voor haar gezongen.


Op de kamer aangekomen vinden we mijn zonnebril op de towelanimal van vandaag.



We gaan lekker slapen en hebben genoten van deze cruise-vakantie-dag. Morgen weer een dag op zee.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb een paar dagen jullie niet kunnen volgen maar ben nu weer helemaal bijgelezen, wat een heerlijke vakantie tot nu toe en de cruise ziet er echt geweldig uit. Enjoy!
    mvg Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige ervaring lijkt me zo'n cruise!! Het ziet er allemaal opperbest uit en jullie waren ook helemaal in stijl voor het diner, mooi!!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waw wat zien jullie er chique uit zeg tot en met de kids, Chapeau!! En wat een verwennerij op die Disney schepen, dat moeten we toch eens gaan doen.....
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen